Σειρήνεια δείπνα : ιστορία της διατροφής και της γαστρονομίας στην Ελλάδα
Τα Σειρήνεια Δείπνα αποτελούν την πρώτη πλήρη ιστορία των τροφών και της γαστρονομίας στην Ελλάδα. Στο βιβλίο αυτό θα βρούμε επίσης μια καινούρια ανάλυση των Δειπνοσοφιστών του Αθήναιου, που υπήρξε όχι μόνο σπουδαία πηγή πληροφοριών για την ελληνική ιστορία και λογοτεχνία, αλλά και ένα κλασσικό έργο...
Αποθηκεύτηκε σε:
Κύριος συγγραφέας: | Dalby, Andrew (Συγγραφέας) |
---|---|
Άλλοι συγγραφείς: | Πατρικίου, Έλενα (Μεταφραστής) |
Μορφή: | Βιβλίο |
Γλώσσα: | Greek |
Έκδοση: |
Ηράκλειο :
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης,
2000
|
Σειρά: | Συμβολές στις επιστήμες του ανθρώπου.Φιλολογία
|
Θέματα: |
Παρόμοια τεκμήρια
-
Η διατροφική παράδοση στην Ελλάδα : ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές /
ανά: Ρηγάτος, Γεράσιμος Α., 1945-
Έκδοση: (2011) -
Food : the history of taste /
Έκδοση: (2007) -
Αι της γαστρός ηδοναί : μια προσσέγγιση στη μαγειρική των αρχαίων Ελλήνων /
ανά: Αττιτή, Φωτεινή Χλόη, 1952-
Έκδοση: (2006) -
Ελλήνων διατροφή μέτρον άριστον : περίπλους στην διατροφική σοφία των Ελλήνων από τα χρόνια του Ομήρου μέχρι σήμερα και ανάπλαση σύγχρονων γευστικών αποκαλύψεων.
ανά: Δαφερέρα, Τέση, 1956-
Έκδοση: (2004) -
Οι συνταγές της πείνας : η ζωή στην Αθήνα την περίοδο της κατοχής /
ανά: Νικολαϊδου, Ελένη
Έκδοση: (2011)