Η διατροφική παράδοση στην Ελλάδα : ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές /
Η βελτίωση του ανθρώπινου είδους συνδέθηκε στενά με τη διατροφή του. Αναφέρεται ότι από τα χρόνια της προϊστορίας η αύξηση του ύψους και της διάρκειας ζωής συνδυάστηκαν με την πλουσιότερη διατροφή. Υποστηρίζεται επίσης ότι η κρεοφαγία και η μαγειρική συντέλεσαν τόσο στην κοινωνική οργάνωση, όσο και...
Sparad:
Huvudupphovsman: | Ρηγάτος, Γεράσιμος Α., 1945- (Författare, medförfattare) |
---|---|
Materialtyp: | Bok |
Språk: | Greek |
Publicerad: |
Αθήνα :
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις,
c2011
|
Ämnen: |
Liknande verk
-
Σειρήνεια δείπνα : ιστορία της διατροφής και της γαστρονομίας στην Ελλάδα
av: Dalby, Andrew
Publicerad: (2000) -
Αι της γαστρός ηδοναί : μια προσσέγγιση στη μαγειρική των αρχαίων Ελλήνων /
av: Αττιτή, Φωτεινή Χλόη, 1952-
Publicerad: (2006) -
Οι συνταγές της πείνας : η ζωή στην Αθήνα την περίοδο της κατοχής /
av: Νικολαϊδου, Ελένη
Publicerad: (2011) -
Ελλήνων διατροφή μέτρον άριστον : περίπλους στην διατροφική σοφία των Ελλήνων από τα χρόνια του Ομήρου μέχρι σήμερα και ανάπλαση σύγχρονων γευστικών αποκαλύψεων.
av: Δαφερέρα, Τέση, 1956-
Publicerad: (2004) -
Food : the history of taste /
Publicerad: (2007)