Ανθρωπολογία της διατροφής /

Με αφετηρία το ερώτημα «Πώς έχουν διαμορφωθεί οι διαιτητικές συνήθειες των ανθρώπων», στο βιβλίο αυτό αναλύουμε τις θεμελιώδεις συνιστώσες της τροφικής επιλογής. Παραθέτουμε τις κυρίαρχες θεωρητικές προσεγγίσεις των ανθρωπολόγων, κοινωνιολόγων και ψυχολόγων για την ερμηνεία της διαιτητικής συμπεριφο...

Πλήρης περιγραφή

Αποθηκεύτηκε σε:
Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Ματάλα, Αντωνία-Λήδα (Συγγραφέας)
Μορφή: Βιβλίο
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: Αθήνα : Παπαζήσης, 2008
Θέματα:
LEADER 03026namaa2200277 4500
001 main_24830
003 GR-kkKDBK
005 20200109142554.0
006 a|||||r|||||||||||
008 090528s2008uuuugr#af||grb||| 001|0 gre d
999 |c 25769  |d 25769 
040 |a GR-kkKDBK  |b gre  |d GR-kkKDBK  |e AACR2 
082 0 |a 641 
100 1 |4 aut  |a Ματάλα, Αντωνία-Λήδα  |9 1230 
245 1 0 |a Ανθρωπολογία της διατροφής /  |c Αντωνία-Λήδα Ματάλα 
260 |a Αθήνα :  |b Παπαζήσης,  |c 2008 
300 |a 162 σ. :  |b εικ., πίν. ;  |c 21 εκ. 
504 |a Περιέχει βιβλιογραφία και ευρετήριο 
520 |a Με αφετηρία το ερώτημα «Πώς έχουν διαμορφωθεί οι διαιτητικές συνήθειες των ανθρώπων», στο βιβλίο αυτό αναλύουμε τις θεμελιώδεις συνιστώσες της τροφικής επιλογής. Παραθέτουμε τις κυρίαρχες θεωρητικές προσεγγίσεις των ανθρωπολόγων, κοινωνιολόγων και ψυχολόγων για την ερμηνεία της διαιτητικής συμπεριφοράς, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της διατροφής του ανθρώπου από το απώτατο παρελθόν ως σήμερα μέσα από τις ιστορικές συγκυρίες, την τεχνολογική πρόοδο και τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς για να εξηγήσουμε τη διαφορετικότητα στη διατροφή. Εξετάζουμε τους κανόνες και τα διαιτητικά ταμπού στις κοινωνίες και τις θρησκείες και προσπαθούμε να διερευνήσουμε τη σημασία τους στην υγεία. Μέσα από τις τάσεις που επικρατούν στις διάφορες περιοχές του πλανήτη κοιτάμε το μέλλον και τις αλλαγές που μας επιφυλάσσουν οι νέες τεχνολογίες γεωργικής παραγωγής, αλλά και η στροφή στην παραδοσιακή διατροφή και η «ανακάλυψη» της πολιτιστικής κληρονομιάς. 
650 4 |a Διαιτητική  |9 68337 
650 4 |a Διατροφή  |x Ιστορία  |9 65360 
650 4 |a Διατροφικές συνήθειες  |9 54294 
700 1 |a Ματάλα, Αντωνία-Λήδα  |t Ανθρωπολογία της διατροφής  |9 94486 
710 2 |4 pbl  |a Παπαζήσης  |9 26716 
942 |c BK 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 641_000000000000000_ΜΑΤ  |7 0  |9 36995  |a KDBK  |b KDBK  |d 2009-05-28  |e Δωρεά Πασαλίδου Όλγα  |i 02292009  |l 1  |o 641 ΜΑΤ  |p 02292009  |r 2019-04-28  |w 2019-04-28  |y BK