Οψοποιών μαγγανείαι, ήγουν, Καλογηρική μαγειρική και ζαχαροπλαστική : Αρχιμ. Δοσιθέου

Οι συνταγές αυτές είναι προϊόν πείρας τριάντα και πλέον χρόνων. "Εν λοπάσι και χύτραις πέπνιγμαι", για να θυμηθώ τον Αριστοφάνη. Είναι συνταγές δοκιμασμένες στην πράξι, στο τηγάνι και στην κατσαρόλα. Δεν είναι του γραφείου. Απουσιάζουν όμως οι κρεατοσυνταγές γιατί τα μοναστήρια δεν κρεωφαγ...

全面介绍

Αποθηκεύτηκε σε:
书目详细资料
主要作者: Δοσίθεος, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας (Συγγραφέας)
格式: 图书
语言:Greek
出版: [χ.τ.] : Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνης, [2007]
版:14η έκδ.
主题:
实物特征
总结:Οι συνταγές αυτές είναι προϊόν πείρας τριάντα και πλέον χρόνων. "Εν λοπάσι και χύτραις πέπνιγμαι", για να θυμηθώ τον Αριστοφάνη. Είναι συνταγές δοκιμασμένες στην πράξι, στο τηγάνι και στην κατσαρόλα. Δεν είναι του γραφείου. Απουσιάζουν όμως οι κρεατοσυνταγές γιατί τα μοναστήρια δεν κρεωφαγούν, οπότε αγνοούμε και τους τρόπους μαγειρεύματος. Και μια γενική συνταγή: Ο οδηγός μαγειρικής δεν κάνει τον μάγειρο, ως ουδέ μία γραμμή τον γεωμέτρην ή εις πλους τον θαλάττιον (τον θαλασσόλυκο) για να θυμηθούμε τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Η μαγειρική είναι παράδοσις και ταπείνωσις.
实物描述:455 σ. : έγxρ. εικ. ; 28 εκ.
ISBN:960-88553-3-0