Οψοποιών μαγγανείαι, ήγουν, Καλογηρική μαγειρική και ζαχαροπλαστική : Αρχιμ. Δοσιθέου

Οι συνταγές αυτές είναι προϊόν πείρας τριάντα και πλέον χρόνων. "Εν λοπάσι και χύτραις πέπνιγμαι", για να θυμηθώ τον Αριστοφάνη. Είναι συνταγές δοκιμασμένες στην πράξι, στο τηγάνι και στην κατσαρόλα. Δεν είναι του γραφείου. Απουσιάζουν όμως οι κρεατοσυνταγές γιατί τα μοναστήρια δεν κρεωφαγ...

Fuld beskrivelse

Αποθηκεύτηκε σε:
Bibliografiske detaljer
Hovedforfatter: Δοσίθεος, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας (Συγγραφέας)
Format: Bog
Sprog:Greek
Udgivet: [χ.τ.] : Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνης, [2007]
Udgivelse:14η έκδ.
Fag:
Beskrivelse
Summary:Οι συνταγές αυτές είναι προϊόν πείρας τριάντα και πλέον χρόνων. "Εν λοπάσι και χύτραις πέπνιγμαι", για να θυμηθώ τον Αριστοφάνη. Είναι συνταγές δοκιμασμένες στην πράξι, στο τηγάνι και στην κατσαρόλα. Δεν είναι του γραφείου. Απουσιάζουν όμως οι κρεατοσυνταγές γιατί τα μοναστήρια δεν κρεωφαγούν, οπότε αγνοούμε και τους τρόπους μαγειρεύματος. Και μια γενική συνταγή: Ο οδηγός μαγειρικής δεν κάνει τον μάγειρο, ως ουδέ μία γραμμή τον γεωμέτρην ή εις πλους τον θαλάττιον (τον θαλασσόλυκο) για να θυμηθούμε τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Η μαγειρική είναι παράδοσις και ταπείνωσις.
Fysisk beskrivelse:455 σ. : έγxρ. εικ. ; 28 εκ.
ISBN:960-88553-3-0