Σειρήνεια δείπνα : ιστορία της διατροφής και της γαστρονομίας στην Ελλάδα
Τα Σειρήνεια Δείπνα αποτελούν την πρώτη πλήρη ιστορία των τροφών και της γαστρονομίας στην Ελλάδα. Στο βιβλίο αυτό θα βρούμε επίσης μια καινούρια ανάλυση των Δειπνοσοφιστών του Αθήναιου, που υπήρξε όχι μόνο σπουδαία πηγή πληροφοριών για την ελληνική ιστορία και λογοτεχνία, αλλά και ένα κλασσικό έργο...
Na minha lista:
Autor principal: | Dalby, Andrew (Autor) |
---|---|
Outros Autores: | Πατρικίου, Έλενα (Tradutor) |
Formato: | Livro |
Idioma: | Greek |
Publicado em: |
Ηράκλειο :
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης,
2000
|
coleção: | Συμβολές στις επιστήμες του ανθρώπου.Φιλολογία
|
Assuntos: |
Registros relacionados
-
Η διατροφική παράδοση στην Ελλάδα : ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές /
por: Ρηγάτος, Γεράσιμος Α., 1945-
Publicado em: (2011) -
Food : the history of taste /
Publicado em: (2007) -
Αι της γαστρός ηδοναί : μια προσσέγγιση στη μαγειρική των αρχαίων Ελλήνων /
por: Αττιτή, Φωτεινή Χλόη, 1952-
Publicado em: (2006) -
Ελλήνων διατροφή μέτρον άριστον : περίπλους στην διατροφική σοφία των Ελλήνων από τα χρόνια του Ομήρου μέχρι σήμερα και ανάπλαση σύγχρονων γευστικών αποκαλύψεων.
por: Δαφερέρα, Τέση, 1956-
Publicado em: (2004) -
Οι συνταγές της πείνας : η ζωή στην Αθήνα την περίοδο της κατοχής /
por: Νικολαϊδου, Ελένη
Publicado em: (2011)