Σειρήνεια δείπνα : ιστορία της διατροφής και της γαστρονομίας στην Ελλάδα
Τα Σειρήνεια Δείπνα αποτελούν την πρώτη πλήρη ιστορία των τροφών και της γαστρονομίας στην Ελλάδα. Στο βιβλίο αυτό θα βρούμε επίσης μια καινούρια ανάλυση των Δειπνοσοφιστών του Αθήναιου, που υπήρξε όχι μόνο σπουδαία πηγή πληροφοριών για την ελληνική ιστορία και λογοτεχνία, αλλά και ένα κλασσικό έργο...
محفوظ في:
المؤلف الرئيسي: | Dalby, Andrew (مؤلف) |
---|---|
مؤلفون آخرون: | Πατρικίου, Έλενα (المترجم) |
التنسيق: | كتاب |
اللغة: | Greek |
منشور في: |
Ηράκλειο :
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης,
2000
|
سلاسل: | Συμβολές στις επιστήμες του ανθρώπου.Φιλολογία
|
الموضوعات: |
مواد مشابهة
-
Η διατροφική παράδοση στην Ελλάδα : ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές /
بواسطة: Ρηγάτος, Γεράσιμος Α., 1945-
منشور في: (2011) -
Food : the history of taste /
منشور في: (2007) -
Αι της γαστρός ηδοναί : μια προσσέγγιση στη μαγειρική των αρχαίων Ελλήνων /
بواسطة: Αττιτή, Φωτεινή Χλόη, 1952-
منشور في: (2006) -
Ελλήνων διατροφή μέτρον άριστον : περίπλους στην διατροφική σοφία των Ελλήνων από τα χρόνια του Ομήρου μέχρι σήμερα και ανάπλαση σύγχρονων γευστικών αποκαλύψεων.
بواسطة: Δαφερέρα, Τέση, 1956-
منشور في: (2004) -
Οι συνταγές της πείνας : η ζωή στην Αθήνα την περίοδο της κατοχής /
بواسطة: Νικολαϊδου, Ελένη
منشور في: (2011)