Η διατροφική παράδοση στην Ελλάδα : ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές /
Η βελτίωση του ανθρώπινου είδους συνδέθηκε στενά με τη διατροφή του. Αναφέρεται ότι από τα χρόνια της προϊστορίας η αύξηση του ύψους και της διάρκειας ζωής συνδυάστηκαν με την πλουσιότερη διατροφή. Υποστηρίζεται επίσης ότι η κρεοφαγία και η μαγειρική συντέλεσαν τόσο στην κοινωνική οργάνωση, όσο και...
Guardat en:
Autor principal: | Ρηγάτος, Γεράσιμος Α., 1945- (Autor) |
---|---|
Format: | Llibre |
Idioma: | Greek |
Publicat: |
Αθήνα :
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις,
c2011
|
Matèries: |
Ítems similars
-
Σειρήνεια δείπνα : ιστορία της διατροφής και της γαστρονομίας στην Ελλάδα
per: Dalby, Andrew
Publicat: (2000) -
Αι της γαστρός ηδοναί : μια προσσέγγιση στη μαγειρική των αρχαίων Ελλήνων /
per: Αττιτή, Φωτεινή Χλόη, 1952-
Publicat: (2006) -
Οι συνταγές της πείνας : η ζωή στην Αθήνα την περίοδο της κατοχής /
per: Νικολαϊδου, Ελένη
Publicat: (2011) -
Ελλήνων διατροφή μέτρον άριστον : περίπλους στην διατροφική σοφία των Ελλήνων από τα χρόνια του Ομήρου μέχρι σήμερα και ανάπλαση σύγχρονων γευστικών αποκαλύψεων.
per: Δαφερέρα, Τέση, 1956-
Publicat: (2004) -
Food : the history of taste /
Publicat: (2007)