Ιστορία μαγειρικής και διατροφής /

Η «Ιστορία Μαγειρικής και Διατροφής» είναι το αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας σε κάθε είδους πηγές, αρχαίες, παλαιές και σύγχρονες, ώστε να σκιαγραφηθεί η πορεία του «γαστρονομικού ανθρώπου». Από την προϊστορία ως την Αρχαία Ελλάδα, από την Αρχαία Κίνα ως το Βυζάντιο, και από το Δυτικό Μεσαίωνα ως τη...

詳細記述

保存先:
書誌詳細
第一著者: Γιώτης, Αλέξανδρος Α. (著者)
フォーマット: 図書
言語:Greek
出版事項: Αθήνα : Le Monde, 2000
主題:
LEADER 02499namaa2200277 4500
001 main_26626
003 GR-kkKDBK
005 20191029123002.0
006 a|||||r|||||||||||
008 101122q2000uuuugr#a|||erb||| 000|0 gre d
999 |c 27765  |d 27765 
020 |a 960-86330-1-X 
040 |a GR-kkKDBK  |b gre  |d GR-kkKDBK  |e AACR2 
082 0 |a 641 
100 1 |4 aut  |a Γιώτης, Αλέξανδρος Α.  |9 7254 
245 1 0 |a Ιστορία μαγειρικής και διατροφής /  |c Αλέξανδρος Γιώτης 
260 |a Αθήνα :  |b Le Monde,  |c 2000 
300 |a 150 σ. :  |b εικ. ;  |c 24 εκ. 
504 |a Περιλαμβάνει Βιβλιογραφία 
520 |a Η «Ιστορία Μαγειρικής και Διατροφής» είναι το αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας σε κάθε είδους πηγές, αρχαίες, παλαιές και σύγχρονες, ώστε να σκιαγραφηθεί η πορεία του «γαστρονομικού ανθρώπου». Από την προϊστορία ως την Αρχαία Ελλάδα, από την Αρχαία Κίνα ως το Βυζάντιο, και από το Δυτικό Μεσαίωνα ως τη μαγειρική επανάσταση των τελευταίων τριών αιώνων, αυτή η διαδρομή περιγράφεται με συνταγές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε. Είναι επίσης το βιβλίο αυτό μια προσπάθεια να πεισθούν όσοι το αμφισβητούν, πως η γαστρονομία είναι μέρος του πολιτισμού και πως ανθρωπολογικά και εθνολογικά είναι μάρτυρας των όσων συμβαίνουν σε κάθε τόπο. Σίγουρα, οικολογικώς, πολιτιστικώς, ιστορικώς, οικονομικώς, είμαστε ό,τι τρώμε και τρώμε ό,τι είμαστε. 
650 4 |a Διατροφή  |x Ιστορία  |9 65360 
650 4 |a Μαγειρική  |x Ιστορία  |9 55788 
700 1 |a Γιώτης, Αλέξανδρος Α.  |t Ιστορία μαγειρικής και διατροφής  |9 96345 
710 2 |4 pbl  |a Le Monde  |9 27993 
942 |c BK 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 641_000000000000000_ΓΙΩ  |7 0  |9 39278  |a KDBK  |b KDBK  |d 2010-11-22  |e Δωρεά Όλγα Πασαλίδου  |i 10522010  |l 3  |o 641 ΓΙΩ  |p 10522010  |r 2019-04-28  |w 2019-04-28  |y BK