Ο Σπυρίδων Παυλίδης και το γλυκυσματοποιείον του : τα πρώτα χρόνια της πρώτης ελληνικής βιομηχανίας
Η σοκολάτα, που η γεύση της σήμερα μας είναι τόσο οικεία, έγινε γνωστή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του 1850. Πώς κατόρθωσε ο Σπυρίδων Παυλίδης να επιβάλλει τη γεύση της σοκολάτας και του κακάο σε μια χώρα, όπου λίγα μόλις χρόνια νωρίτερα είχε εισαχθεί η καλλιέργεια...
Saved in:
Main Author: | Πικραμένου-Βάρφη, Δήμητρα, 1946- (Author) |
---|---|
Format: | Book |
Language: | Greek |
Published: |
Αθήνα :
Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο,
1991
|
Subjects: |
Similar Items
-
Η μορφολογία της ελληνικής βιομηχανίας : μελέτη επί της βιομηχανικής αναπτύξεως /
by: Κουτσουμάρης, Γεώργιος Φ.
Published: (1963) -
Συναρτήσεις παραγωγής της ελληνικής βιομηχανίας /
by: Κουτσογιάννη-Κοκκοβά, Αννα
Published: (1964) -
Η ελληνική βιομηχανία κατά το έτος 1964 /
Published: (1965) -
Η ελληνική βιομηχανία κατά το έτος 1965 /
Published: (1966) -
Η ελληνική βιομηχανία κατά το έτος 1966 /
Published: (1967)