Ο Σπυρίδων Παυλίδης και το γλυκυσματοποιείον του : τα πρώτα χρόνια της πρώτης ελληνικής βιομηχανίας

Η σοκολάτα, που η γεύση της σήμερα μας είναι τόσο οικεία, έγινε γνωστή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του 1850. Πώς κατόρθωσε ο Σπυρίδων Παυλίδης να επιβάλλει τη γεύση της σοκολάτας και του κακάο σε μια χώρα, όπου λίγα μόλις χρόνια νωρίτερα είχε εισαχθεί η καλλιέργεια...

תיאור מלא

שמור ב:
מידע ביבליוגרפי
מחבר ראשי: Πικραμένου-Βάρφη, Δήμητρα, 1946- (Συγγραφέας)
פורמט: ספר
שפה:Greek
יצא לאור: Αθήνα : Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, 1991
נושאים:
תיאור
סיכום:Η σοκολάτα, που η γεύση της σήμερα μας είναι τόσο οικεία, έγινε γνωστή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του 1850. Πώς κατόρθωσε ο Σπυρίδων Παυλίδης να επιβάλλει τη γεύση της σοκολάτας και του κακάο σε μια χώρα, όπου λίγα μόλις χρόνια νωρίτερα είχε εισαχθεί η καλλιέργεια της πατάτας;
תיאור פיזי:207 σ. : πίν. ; 24 εκ.
ISBN:960-201-098-3