Εκατό και, χειμωνιάτικες εναλλακτικές συνταγές /

Ο τίτλος και η σύνθεση αυτού του βιβλίου με υποχρεώνουν να δώσω μερικές εξηγήσεις. Το "εναλλακτικές συνταγές" δεν σημαίνει πως σας προτείνω μια εναλλακτική μαγειρική. Οι συνταγές που σας δίνω, εικονογραφημένες και μη, είναι εναλλακτικές με την έννοια πως διαφέρουν λίγο ή πολύ από τις καθιε...

Täydet tiedot

Tallennettuna:
Bibliografiset tiedot
Päätekijä: Αναστασιάδης, Στέλιος (Tekijä)
Aineistotyyppi: Kirja
Kieli:Greek
Julkaistu: Αθήνα : Εξάντας, 2002
Painos:2η έκδ.
Aiheet:
LEADER 03903namaa2200337 4500
001 main_51440
003 GR-kkKDBK
005 20191115082118.0
006 a|||||r|||||||||||
008 170210s2002uuuugr#a|||gr ||| 000|0 gre d
999 |c 55326  |d 55326 
020 |a 960-256-520-9 
040 |a GR-kkKDBK  |b gre  |d GR-kkKDBK  |e AACR2 
082 0 |a 641 
100 1 |4 aut  |a Αναστασιάδης, Στέλιος  |9 21402 
245 1 0 |a Εκατό και, χειμωνιάτικες εναλλακτικές συνταγές /  |c Στέλιος Αναστασιάδης 
250 |a 2η έκδ. 
260 |a Αθήνα :  |b Εξάντας,  |c 2002 
300 |a 102 σ. :  |b εικ. ;  |c 21 εκ. 
520 |a Ο τίτλος και η σύνθεση αυτού του βιβλίου με υποχρεώνουν να δώσω μερικές εξηγήσεις. Το "εναλλακτικές συνταγές" δεν σημαίνει πως σας προτείνω μια εναλλακτική μαγειρική. Οι συνταγές που σας δίνω, εικονογραφημένες και μη, είναι εναλλακτικές με την έννοια πως διαφέρουν λίγο ή πολύ από τις καθιερωμένες συνταγές και πως θα σας επιτρέψουν να ξεφύγετε από μια μαγειρική ρουτίνα. Η βάση τους είναι σπάνια ελληνική, αλλά και όταν είναι γαλλική ή και πολλές φορές ιταλική, πρόκειται σχεδόν πάντα για παραλλαγές κλασικών συνταγών και σε αρκετές περιπτώσεις δικές μου επινοήσεις. Οι συνταγές από διάφορες χώρες της Ασίας είναι φυσικά μια καλή εναλλακτική λύση -τις απέφυγα όμως για διάφορους λόγους. Η ινδική κουζίνα απαιτεί μια τέτοια πληθώρα μπαχαρικών και κάρι, δεν σας λένε ποτέ "βάζετε τόσο κάρι" αλλά "βάζετε αυτό το μίγμα ή το άλλο...", και η ελληνική αγορά είναι πολύ φτωχή σ' αυτό το είδος. Η κινέζικη κουζίνα δεν παρουσιάζει τέτοιες δυσκολίες, γιατί μπορεί κανείς ν' αντικαταστήσει τα ειδικά βασικά της υλικά με ντόπια, και γιατί πολλές από τις έτοιμες σάλτσες της βρίσκονται, τουλάχιστον στην Αθήνα, αλλά η προετοιμασία και κυρίως το κόψιμο των λαχανικών ή κρεατικών πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο που η ασυνήθιστη σ' αυτή τη διαδικασία ελληνίδα νοικοκυρά θα χάσει όλη την ημέρα κόβοντας έτσι τις πιπεριές, αλλιώς τα σέλινα, κ.λπ. 
650 4 |a Ζαχαροπλαστική  |9 67807 
650 4 |a Μαγειρική (Ζυμαρικά)  |9 66789 
650 4 |a Μαγειρική (Θαλασσινά)  |9 54179 
650 4 |a Μαγειρική (Κρέας)  |9 55166 
650 4 |a Μαγειρική (Πατάτες)  |9 56959 
650 4 |a Μαγειρική (Ψάρια)  |9 54106 
650 4 |a Μαγειρική, Ελληνική  |9 66023 
700 1 |a Αναστασιάδης, Στέλιος  |t Εκατό και, χειμωνιάτικες εναλλακτικές συνταγές  |9 121608 
710 2 |4 pbl  |a Εξάντας  |9 26794 
942 |c BK 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 641_000000000000000_ΑΝΑ  |7 0  |9 71260  |a KDBK  |b KDBK  |d 2017-02-10  |e Δωρεά Όλγα Πασσαλίδου  |i 95882016  |l 1  |o 641 ΑΝΑ  |p 95882016  |r 2019-04-29  |w 2019-04-29  |y BK