Η ιστορία του ελληνικού γάλακτος και των προϊόντων του : Ι' τριήμερο εργασίας, Ξάνθη, 7-9 Οκτωβρίου 2005 /

Ο τόμος συγκεντρώνει μελέτες για την ιστορία του γάλακτος, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο αντίστοιχο Τριήμερο που οργάνωσε το ΠΙΟΠ, τον Οκτώβριο του 2005. Η έκδοση των Πρακτικών, με την ποικιλία των θεμάτων και τον αριθμό των μελετών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και ανάλυση των ιστορι...

全面介紹

Αποθηκεύτηκε σε:
書目詳細資料
格式: 圖書
語言:Greek
出版: Αθήνα : Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, 2008
主題:
實物特徵
總結:Ο τόμος συγκεντρώνει μελέτες για την ιστορία του γάλακτος, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο αντίστοιχο Τριήμερο που οργάνωσε το ΠΙΟΠ, τον Οκτώβριο του 2005. Η έκδοση των Πρακτικών, με την ποικιλία των θεμάτων και τον αριθμό των μελετών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και ανάλυση των ιστορικών ζητημάτων του γάλακτος, αλλά και της σύγχρονης κατάστασης της γαλακτοκομίας. Η παρουσίαση διαφορετικών πτυχών της γαλακτοκομίας οφείλεται στις ποικίλες ιδιότητες των μελετητών, εθνολόγων, ανθρωπολόγων, ιστορικών, αρχαιολόγων, ιατρών, γεωπόνων. Η διατροφική, οικονομική, κοινωνική αλλά και ανθρωπολογική πλευρά και σημασία του γάλακτος, αποτελούν σημαντικά σημεία του τόμου, εφόσον η γαλακτοκομική παραγωγή συνδέεται σε διαχρονικό επίπεδο με την οικοτεχνία, ενώ έχει πλέον οριστικά περάσει και στο στάδιο της εκμηχάνισης.
實物描述:593,[2] σ. : εικ. ; 24 εκ.
參考書目:Περιέχει βιβλιογραφία
ISBN:978-960-244-110-7