Η ιστορία του ελληνικού γάλακτος και των προϊόντων του : Ι' τριήμερο εργασίας, Ξάνθη, 7-9 Οκτωβρίου 2005 /
Ο τόμος συγκεντρώνει μελέτες για την ιστορία του γάλακτος, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο αντίστοιχο Τριήμερο που οργάνωσε το ΠΙΟΠ, τον Οκτώβριο του 2005. Η έκδοση των Πρακτικών, με την ποικιλία των θεμάτων και τον αριθμό των μελετών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και ανάλυση των ιστορι...
Αποθηκεύτηκε σε:
| Μορφή: | Βιβλίο |
|---|---|
| Γλώσσα: | Greek |
| Έκδοση: |
Αθήνα :
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς,
2008
|
| Θέματα: |
| LEADER | 03126namaa2200277 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | main_47512 | ||
| 003 | GR-kkKDBK | ||
| 005 | 20210502104720.0 | ||
| 006 | a|||||r||||||||||| | ||
| 008 | 160406s2008uuuugr#a|||erb||| 100|0 gre d | ||
| 999 | |c 50962 |d 50962 | ||
| 020 | |a 978-960-244-110-7 | ||
| 040 | |a GR-kkKDBK |b gre |d GR-kkKDBK |e AACR2 | ||
| 082 | 0 | |a 637 | |
| 130 | 2 | 2 | |a Η ιστορία του ελληνικού γάλακτος και των προϊόντων του |9 117771 |
| 245 | 1 | 2 | |a Η ιστορία του ελληνικού γάλακτος και των προϊόντων του : |b Ι' τριήμερο εργασίας, Ξάνθη, 7-9 Οκτωβρίου 2005 / |c Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος |
| 260 | |a Αθήνα : |b Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, |c 2008 | ||
| 300 | |a 593,[2] σ. : |b εικ. ; |c 24 εκ. | ||
| 504 | |a Περιέχει βιβλιογραφία | ||
| 520 | |a Ο τόμος συγκεντρώνει μελέτες για την ιστορία του γάλακτος, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο αντίστοιχο Τριήμερο που οργάνωσε το ΠΙΟΠ, τον Οκτώβριο του 2005. Η έκδοση των Πρακτικών, με την ποικιλία των θεμάτων και τον αριθμό των μελετών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και ανάλυση των ιστορικών ζητημάτων του γάλακτος, αλλά και της σύγχρονης κατάστασης της γαλακτοκομίας. Η παρουσίαση διαφορετικών πτυχών της γαλακτοκομίας οφείλεται στις ποικίλες ιδιότητες των μελετητών, εθνολόγων, ανθρωπολόγων, ιστορικών, αρχαιολόγων, ιατρών, γεωπόνων. Η διατροφική, οικονομική, κοινωνική αλλά και ανθρωπολογική πλευρά και σημασία του γάλακτος, αποτελούν σημαντικά σημεία του τόμου, εφόσον η γαλακτοκομική παραγωγή συνδέεται σε διαχρονικό επίπεδο με την οικοτεχνία, ενώ έχει πλέον οριστικά περάσει και στο στάδιο της εκμηχάνισης. | ||
| 650 | 4 | |a Γαλακτοκομία |z Ελλάδα |x Συνέδρια |9 60085 | |
| 650 | 4 | |a Γαλακτοκομικά προϊόντα |z Ελλάδα |x Συνέδρια |9 60084 | |
| 710 | 2 | |4 orm |4 pbl |a Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς |9 31900 | |
| 710 | 2 | |4 orm |a Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος |9 31901 | |
| 942 | |c BK | ||
| 952 | |0 0 |1 0 |4 0 |6 637_000000000000000_ΙΣΤ |7 0 |9 66094 |a KDBK |b KDBK |d 2016-04-06 |e Δωρεά Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς |i 48032016 |l 1 |o 637 ΙΣΤ |p 48032016 |r 2019-04-29 |w 2019-04-29 |y BK | ||