Τυρί : τεχνολογία γάλακτος, τυροκομία, παρουσίαση τυριών /

Είναι πραγματικά «μαγικό» πώς, προσθέτοντας στο γάλα πυτιά, καλλιέργεια και αλάτι, και ακολουθώντας μια συγκεκριμένη αντίδραση (τη διάσπαση της καζεΐνης) μπορούμε να παραγάγουμε, ακολουθώντας διάφορα «μονοπάτια» βιοχημικών αντιδράσεων, πάνω από 2000 διαφορετικά τυριά! Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια «εκ...

תיאור מלא

שמור ב:
מידע ביבליוגרפי
Κύριοι συγγραφείς: Μπίντσης, Θωμάς (Συγγραφέας), Παπαδήμας, Φώτης (Συγγραφέας)
פורמט: ספר
שפה:Greek
יצא לאור: Αθήνα : Ψύχαλος, 2009
נושאים:
תיאור
סיכום:Είναι πραγματικά «μαγικό» πώς, προσθέτοντας στο γάλα πυτιά, καλλιέργεια και αλάτι, και ακολουθώντας μια συγκεκριμένη αντίδραση (τη διάσπαση της καζεΐνης) μπορούμε να παραγάγουμε, ακολουθώντας διάφορα «μονοπάτια» βιοχημικών αντιδράσεων, πάνω από 2000 διαφορετικά τυριά! Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια «εκλαΐκευση» της επιστήμης του τυριού και περιγράφονται, με απλά λόγια, οι ιδιότητες του γάλακτος, που αποτελεί την ψυχή του τυριού, και η επιστήμη του τυριού και της γαλακτοκομίας γενικότερα, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό από τον αναγνώστη πόσο πολύπλοκο αλλά και απλό φαινόμενο είναι, αλλά και πού οφείλονται και πώς προκύπτουν οι διαφορές ανάμεσα στα τυριά.
תיאור פיזי:495 σ. : έγχρ.εικ., φωτ. ; 25 εκ.
ביבליוגרפיה:Περιλαμβάνει βιβλιογραφία και ευρετήριο
ISBN:978-960-8455-63-4