Τυρί : τεχνολογία γάλακτος, τυροκομία, παρουσίαση τυριών /

Είναι πραγματικά «μαγικό» πώς, προσθέτοντας στο γάλα πυτιά, καλλιέργεια και αλάτι, και ακολουθώντας μια συγκεκριμένη αντίδραση (τη διάσπαση της καζεΐνης) μπορούμε να παραγάγουμε, ακολουθώντας διάφορα «μονοπάτια» βιοχημικών αντιδράσεων, πάνω από 2000 διαφορετικά τυριά! Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια «εκ...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Μπίντσης, Θωμάς (Author), Παπαδήμας, Φώτης (Author)
Format: Book
Language:Greek
Published: Αθήνα : Ψύχαλος, 2009
Subjects:
Description
Summary:Είναι πραγματικά «μαγικό» πώς, προσθέτοντας στο γάλα πυτιά, καλλιέργεια και αλάτι, και ακολουθώντας μια συγκεκριμένη αντίδραση (τη διάσπαση της καζεΐνης) μπορούμε να παραγάγουμε, ακολουθώντας διάφορα «μονοπάτια» βιοχημικών αντιδράσεων, πάνω από 2000 διαφορετικά τυριά! Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια «εκλαΐκευση» της επιστήμης του τυριού και περιγράφονται, με απλά λόγια, οι ιδιότητες του γάλακτος, που αποτελεί την ψυχή του τυριού, και η επιστήμη του τυριού και της γαλακτοκομίας γενικότερα, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό από τον αναγνώστη πόσο πολύπλοκο αλλά και απλό φαινόμενο είναι, αλλά και πού οφείλονται και πώς προκύπτουν οι διαφορές ανάμεσα στα τυριά.
Physical Description:495 σ. : έγχρ.εικ., φωτ. ; 25 εκ.
Bibliography:Περιλαμβάνει βιβλιογραφία και ευρετήριο
ISBN:978-960-8455-63-4