Αι της γαστρός ηδοναί : μια προσσέγγιση στη μαγειρική των αρχαίων Ελλήνων /

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η τροφή είναι είδος... θεραπείας. Αν μελετήσει κανείς τα είδη τροφής, τον τρόπο παρασκευής και κατανάλωσης, το συνταίριασμα των υλικών και το πάντρεμα των γεύσεων, πράγματι άγγιζαν το τέλειο της Μεσογειακής δίαιτας, που μετά από χιλιετηρίδες κατέληξαν όλοι οι ειδικοί...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Αττιτή, Φωτεινή Χλόη, 1952- (Author)
Format: Book
Language:Greek
Published: Αθήνα : Εκάτη, 2006
Subjects:
Description
Summary:Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η τροφή είναι είδος... θεραπείας. Αν μελετήσει κανείς τα είδη τροφής, τον τρόπο παρασκευής και κατανάλωσης, το συνταίριασμα των υλικών και το πάντρεμα των γεύσεων, πράγματι άγγιζαν το τέλειο της Μεσογειακής δίαιτας, που μετά από χιλιετηρίδες κατέληξαν όλοι οι ειδικοί -διαιτολόγοι, γιατροί κ.λπ.- ότι είναι ο πιο υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος διατροφής. Ήταν τυχεροί, γιατί είχαν στα χέρια τους ακατανίκητα όπλα: το λάδι, τον αγνόν οίνο, φρούτα, λαχανικά που μπορούσαν να ευδοκιμήσουν λόγω κλίματος, άφθονες ποικιλίες χορταριών και σπάνια βότανα.
Physical Description:155 σ. ; 25 εκ.
Bibliography:Περιέχει λεξιλόγιο
ISBN:960-408-033-4