Μαγειρεύουμε; : ναι, αλλά απλά, εύκολα, αγνά /

Ο Θόδωρος Πιπέρης παραδίδει απλά μαθήματα μαγειρικής με έναν πρωτότυπο τρόπο. Το λόγο παίρνει μια αθυρόστομη εμπειρική μαγείρισσα, η οποία «διδάσκει» μαγειρική. Κάθε μάθημα αντιστοιχεί σε μια κατηγορία συνταγών: μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρι, κιμάς, πίτες, όσπρια, λαχανικά, σαλάτες και γλυ...

Πλήρης περιγραφή

Αποθηκεύτηκε σε:
Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Πιπέρης, Θόδωρος (Συγγραφέας)
Μορφή: Βιβλίο
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: Αθήνα : Μεταίχμιο, 2006
Θέματα:
LEADER 03198namaa2200265 4500
001 main_24262
003 GR-kkKDBK
005 20191001212514.0
006 a|||||r|||||||||||
008 090109s2006uuuugr#a|||gr|||| 001|0 gre d
020 |a 978-960-455-339-6 
040 |a GR-kkKDBK  |b gre  |d GR-kkKDBK  |e AACR2 
082 0 |a 641 
100 1 |4 aut  |a Πιπέρης, Θόδωρος  |9 143 
245 1 0 |a Μαγειρεύουμε; :  |b ναι, αλλά απλά, εύκολα, αγνά /  |c Θόδωρος Πιπέρης 
260 |a Αθήνα :  |b Μεταίχμιο,  |c 2006 
300 |a 247 σ. :  |b έγχρ. εικ. ;  |c 23 εκ. 
504 |a Περιέχει ευρετήριο 
520 |a Ο Θόδωρος Πιπέρης παραδίδει απλά μαθήματα μαγειρικής με έναν πρωτότυπο τρόπο. Το λόγο παίρνει μια αθυρόστομη εμπειρική μαγείρισσα, η οποία «διδάσκει» μαγειρική. Κάθε μάθημα αντιστοιχεί σε μια κατηγορία συνταγών: μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρι, κιμάς, πίτες, όσπρια, λαχανικά, σαλάτες και γλυκά. Και οι απορίες που λύνει είναι πολλές: Ποιο κομμάτι κρέας ζητάμε από το χασάπη για βραστό; Ποιο ψάρι κάνει την καλύτερη σούπα; Πώς κόβουμε τις ντομάτες; Πώς γεμίζουμε τα γεμιστά; Οι συνταγές είναι απλές, καθημερινές, από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με γεύσεις και αρώματα που όλοι αγαπάμε. Το βιβλίο απευθύνεται σε νέους ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κουζίνα, σε φοιτητές, εργαζόμενους, σε όλους εκείνους που δεν έχουν πολύ χρόνο, αλλά αρνούνται να ξεγελάσουν την πείνα τους με ένα γρήγορο, πλαστικό γεύμα. Επίσης, το βιβλίο αυτό αφορά όλους εκείνους που νοσταλγούν την εποχή που η κουζίνα ήταν το κέντρο και η ψυχή του σπιτιού, που αναζητούν τη ζεστή, ανθρώπινη επαφή και τη χαμένη τελετουργία του φαγητού. Το παράρτημα περιλαμβάνει έναν οδηγό για τις ευεργετικές ιδιότητες των συνηθέστερων βοτάνων της ελληνικής γης. 
650 4 |a Μαγειρική  |9 67757 
700 1 |a Πιπέρης, Θόδωρος  |t Μαγειρεύουμε; : ναι, αλλά απλά, εύκολα, αγνά  |9 93882 
710 2 |4 pbl  |a Μεταίχμιο  |9 26004 
942 |c BK 
999 |c 25138  |d 25138 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 641_000000000000000_ΠΙΠ  |7 0  |9 36412  |a KDBK  |b KDBK  |d 2009-01-09  |e Δωρεά Πασαλίδου Όλγα  |i 00082009  |l 22  |o 641 ΠΙΠ  |p 00082009  |r 2019-04-28  |w 2019-04-28  |y BK