Μαγειρεύουμε; : ναι, αλλά απλά, εύκολα, αγνά - Πιπέρης, Θόδωρος (Μεταίχμιο, 2006)
Ο Θόδωρος Πιπέρης παραδίδει απλά μαθήματα μαγειρικής με έναν πρωτότυπο τρόπο. Το λόγο παίρνει μια αθυρόστομη εμπειρική μαγείρισσα, η οποία «διδάσκει» μαγειρική. Κάθε μάθημα αντιστοιχεί σε μια κατηγορία συνταγών: μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρι, κιμάς, πίτες, όσπρια, λαχανικά, σαλάτες και γλυκά. Και οι απορίες που λύνει είναι πολλές: Ποιο κομμάτι κρέας ζητάμε από το χασάπη για βραστό; Ποιο ψάρι κάνει την καλύτερη σούπα; Πώς κόβουμε τις ντομάτες; Πώς γεμίζουμε τα γεμιστά; Οι συνταγές είναι απλές, καθημερινές, από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με γεύσεις και αρώματα που όλοι αγαπάμε. Το βιβλίο απευθύνεται σε νέους ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κουζίνα, σε φοιτητές, εργαζόμενους, σε όλους εκείνους που δεν έχουν πολύ χρόνο, αλλά αρνούνται να ξεγελάσουν την πείνα τους με ένα γρήγορο, πλαστικό γεύμα. Επίσης, το βιβλίο αυτό αφορά όλους εκείνους που νοσταλγούν την εποχή που η κουζίνα ήταν το κέντρο και η ψυχή του σπιτιού, που αναζητούν τη ζεστή, ανθρώπινη επαφή και τη χαμένη τελετουργία του φαγητού. Το παράρτημα περιλαμβάνει έναν οδηγό για τις ευεργετικές ιδιότητες των συνηθέστερων βοτάνων της ελληνικής γης.