Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Γνωρίζετε ότι τα τελευταία 10 χρόνια πολλά από τα φυτά που παράγουν την τροφή μας έχουν τροποποιηθεί γενετικά; Ότι εκατομμύρια στρέμματα γενετικά τροποποιημένης σόγιας, βαμβακιού, καπνού, πατάτας και καλαμποκιού καλλιεργούνται στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Κίνα, στη Νότια Αφρική, στην Αργεντινή και αλ...

詳細記述

保存先:
書誌詳細
第一著者: Morgan, Sally (著者)
その他の著者: Ραπακούλια, Τατιάνα (翻訳家)
フォーマット: 図書
言語:Greek
出版事項: Αθήνα : Σαββάλας, 2004
シリーズ:Στην αιχμή της επιστήμης
主題:
その他の書誌記述
要約:Γνωρίζετε ότι τα τελευταία 10 χρόνια πολλά από τα φυτά που παράγουν την τροφή μας έχουν τροποποιηθεί γενετικά; Ότι εκατομμύρια στρέμματα γενετικά τροποποιημένης σόγιας, βαμβακιού, καπνού, πατάτας και καλαμποκιού καλλιεργούνται στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Κίνα, στη Νότια Αφρική, στην Αργεντινή και αλλού; Το βιβλίο αυτό εξετάζει πώς οι άνθρωποι βελτιώνουν φυτά και ζώα με τεχνητή επιλογή και πώς με τη γενετική μηχανική επιταχύνουν τη διαδικασία. Εξετάζει την τεχνητή κλωνοποίηση και τη διαδικασία της γενετικής τροποποίησης. Εξηγεί την έκφραση των γονιδίων, τα γονίδια-δείκτες, τους ελέγχους τροφίμων και την τεχνολογία προστασίας γονιδίων και καλύπτει θέματα όπως η γενετική ρύπανση, η βιοποικιλότητα και η επισήμανση των τροφίμων.
記述事項:Τίτλος πρωτοτύπου: Genetic modification food
物理的記述:64 σ. : έγχρ. εικ. ; 23 εκ.
ISBN:960-423-236-3