Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα - Morgan, Sally (Στην αιχμή της επιστήμης, 2004)
Γνωρίζετε ότι τα τελευταία 10 χρόνια πολλά από τα φυτά που παράγουν την τροφή μας έχουν τροποποιηθεί γενετικά; Ότι εκατομμύρια στρέμματα γενετικά τροποποιημένης σόγιας, βαμβακιού, καπνού, πατάτας και καλαμποκιού καλλιεργούνται στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Κίνα, στη Νότια Αφρική, στην Αργεντινή και αλλού; Το βιβλίο αυτό εξετάζει πώς οι άνθρωποι βελτιώνουν φυτά και ζώα με τεχνητή επιλογή και πώς με τη γενετική μηχανική επιταχύνουν τη διαδικασία. Εξετάζει την τεχνητή κλωνοποίηση και τη διαδικασία της γενετικής τροποποίησης. Εξηγεί την έκφραση των γονιδίων, τα γονίδια-δείκτες, τους ελέγχους τροφίμων και την τεχνολογία προστασίας γονιδίων και καλύπτει θέματα όπως η γενετική ρύπανση, η βιοποικιλότητα και η επισήμανση των τροφίμων.