Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Γνωρίζετε ότι τα τελευταία 10 χρόνια πολλά από τα φυτά που παράγουν την τροφή μας έχουν τροποποιηθεί γενετικά; Ότι εκατομμύρια στρέμματα γενετικά τροποποιημένης σόγιας, βαμβακιού, καπνού, πατάτας και καλαμποκιού καλλιεργούνται στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Κίνα, στη Νότια Αφρική, στην Αργεντινή και αλ...

Deskribapen osoa

Gorde:
Xehetasun bibliografikoak
Egile nagusia: Morgan, Sally (Egilea)
Beste egile batzuk: Ραπακούλια, Τατιάνα (Itzultzailea)
Formatua: Liburua
Hizkuntza:Greek
Argitaratua: Αθήνα : Σαββάλας, 2004
Saila:Στην αιχμή της επιστήμης
Gaiak:
Deskribapena
Gaia:Γνωρίζετε ότι τα τελευταία 10 χρόνια πολλά από τα φυτά που παράγουν την τροφή μας έχουν τροποποιηθεί γενετικά; Ότι εκατομμύρια στρέμματα γενετικά τροποποιημένης σόγιας, βαμβακιού, καπνού, πατάτας και καλαμποκιού καλλιεργούνται στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Κίνα, στη Νότια Αφρική, στην Αργεντινή και αλλού; Το βιβλίο αυτό εξετάζει πώς οι άνθρωποι βελτιώνουν φυτά και ζώα με τεχνητή επιλογή και πώς με τη γενετική μηχανική επιταχύνουν τη διαδικασία. Εξετάζει την τεχνητή κλωνοποίηση και τη διαδικασία της γενετικής τροποποίησης. Εξηγεί την έκφραση των γονιδίων, τα γονίδια-δείκτες, τους ελέγχους τροφίμων και την τεχνολογία προστασίας γονιδίων και καλύπτει θέματα όπως η γενετική ρύπανση, η βιοποικιλότητα και η επισήμανση των τροφίμων.
Alearen deskribapena:Τίτλος πρωτοτύπου: Genetic modification food
Deskribapen fisikoa:64 σ. : έγχρ. εικ. ; 23 εκ.
ISBN:960-423-236-3