Ο Σπυρίδων Παυλίδης και το γλυκυσματοποιείον του : τα πρώτα χρόνια της πρώτης ελληνικής βιομηχανίας
Η σοκολάτα, που η γεύση της σήμερα μας είναι τόσο οικεία, έγινε γνωστή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του 1850. Πώς κατόρθωσε ο Σπυρίδων Παυλίδης να επιβάλλει τη γεύση της σοκολάτας και του κακάο σε μια χώρα, όπου λίγα μόλις χρόνια νωρίτερα είχε εισαχθεί η καλλιέργεια...
Salvato in:
Autore principale: | Πικραμένου-Βάρφη, Δήμητρα, 1946- (Autore) |
---|---|
Natura: | Libro |
Lingua: | Greek |
Pubblicazione: |
Αθήνα :
Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο,
1991
|
Soggetti: |
Documenti analoghi
-
Η μορφολογία της ελληνικής βιομηχανίας : μελέτη επί της βιομηχανικής αναπτύξεως /
di: Κουτσουμάρης, Γεώργιος Φ.
Pubblicazione: (1963) -
Συναρτήσεις παραγωγής της ελληνικής βιομηχανίας /
di: Κουτσογιάννη-Κοκκοβά, Αννα
Pubblicazione: (1964) -
Η ελληνική βιομηχανία κατά το έτος 1964 /
Pubblicazione: (1965) -
Η ελληνική βιομηχανία κατά το έτος 1965 /
Pubblicazione: (1966) -
Η ελληνική βιομηχανία κατά το έτος 1966 /
Pubblicazione: (1967)