Στα μαγειρεία των Aρχαίων /

Αν η Ιστορία γράφεται με πολλούς τρόπους αυτό το βιβλίο ακολουθεί την οδό της απόλαυσης και μόνον. Γιατί ο σκοπός του είναι να προκαλέσει τις αισθήσεις ζωντανεύοντας εικόνες και ανακαλώντας γεύσεις, μυρωδιές, ακόμη και ήχους που διασχίζουν χιλιετίες.Από την Προϊστορική εποχή ως τους Κλασικούς και Ελ...

Popoln opis

Shranjeno v:
Bibliografske podrobnosti
Glavni avtor: Θερμού, Μαρία (Συγγραφέας)
Format: Knjiga
Jezik:Greek
Izdano: Αθήνα : Ολκός , 2017.
Teme:
Opis
Izvleček:Αν η Ιστορία γράφεται με πολλούς τρόπους αυτό το βιβλίο ακολουθεί την οδό της απόλαυσης και μόνον. Γιατί ο σκοπός του είναι να προκαλέσει τις αισθήσεις ζωντανεύοντας εικόνες και ανακαλώντας γεύσεις, μυρωδιές, ακόμη και ήχους που διασχίζουν χιλιετίες.Από την Προϊστορική εποχή ως τους Κλασικούς και Ελληνιστικούς χρόνους."Συνομιλητές", ο Αριστοφάνης, ο Μένανδρος, ο Αρχέστρατος ως πατέρας της γαστρονομίας, ο Αθήναιος με τους περίφημους "Δειπνοσοφιστές" του αλλά και ο Όμηρος, ο Ησίοδος, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής.Πρόκειται για μια Ιστορία που βαδίζει παράλληλα με την επίσημη. Πηγαίνει για ψώνια στην αγορά, παρευρίσκεται σε συμπόσια, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα αναζητώντας τα φημισμένα προϊόντα κάθε τόπου, τα ιδιαίτερα φαγητά και τις συνήθειες κάθε εποχής. Η συγγραφέας Μαρία Θερμού, δημοσιογράφος με μακρόχρονη θητεία στο χώρο του πολιτισμού και ειδίκευση στην αρχαία πολιτιστική κληρονομιά, μπαίνει στα μοσχοβολιστά Μαγειρεία των Αρχαίων, εντυπωσιάζεται και καταγράφει.
Opis knjige/članka:Η μετάφραση των ομηρικών επών είναι του Ν. Καζαντζάκη και του Ι.Θ. Κακριδή
Περιέχει περιεχόμενα
Fizični opis:206 σ. ; 21 εκ.
Bibliografija:Περιέχει βιβλιογραφία
ISBN:978-960-8154-85-8