Οδοιπορία του Γιώργου Θεοτοκά : είκοσι χρόνια από τον θάνατό του

Ερμηνεύοντας με το εξαιρετικό λογοτεχνικό του έργο και την πολιτεία του, ο Γιώργος Θεοτοκάς τους καιρούς του, υπήρξε από καταγωγή, από την ιερή του ρίζα ελληνοκεντρικός κατ' εξοχήν συγγραφέας και στοχαστής και αναδείχτηκε στην στερνή περίοδο του επίγειου βίου του αληθινά και γνήσια θεοκεντρικός...

Πλήρης περιγραφή

Αποθηκεύτηκε σε:
Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριοι συγγραφείς: Κόρσος, Δημήτριος Ι. (Συγγραφέας), Αθανασόπουλος, Βαγγέλης (Συγγραφέας), Γλέζος, Πέτρος Δ. (Συγγραφέας), Μερακλής, Μιχάλης Γ., 1932- (Συγγραφέας)
Μορφή: Βιβλίο
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: [Αθήνα] : [χ.ό.], [1986]
Σειρά:Τετράδια Ευθύνης ; 26
Θέματα:
Περιγραφή
Περίληψη:Ερμηνεύοντας με το εξαιρετικό λογοτεχνικό του έργο και την πολιτεία του, ο Γιώργος Θεοτοκάς τους καιρούς του, υπήρξε από καταγωγή, από την ιερή του ρίζα ελληνοκεντρικός κατ' εξοχήν συγγραφέας και στοχαστής και αναδείχτηκε στην στερνή περίοδο του επίγειου βίου του αληθινά και γνήσια θεοκεντρικός. Μέσα, στην αιθάλη των καιρών μας πού σκεπάζει ολόκληρη τη νεοελληνική κοινωνία, και την υψηλή περιοχή των Γραμμάτων μας, ο Θεοτοκάς στέκεται φωτεινός εκφραστής των ιδανικών, των θέσεων και των προσδοκιών της μεγάλης Γενιάς του Τριάντα αλλά συγχρόνως και μάρτυρας της ευγένειας του πνεύματος πού αποκαλύπτει όχι μόνο την αξιοπρέπεια του άνθρωπου αλλά και την βαθύτερη ουσία της λογοτεχνικής δημιουργίας. (...) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Περιγραφή τεκμηρίου:Βιοχρονογραφία του Γιώργου Θεοτοκά σ. 179-183
Φυσική περιγραφή:183 σ. ; 24 εκ.