Η τεχνική της καλλιέργειας των υπαίθριων κηπευτικών /

Το βιβλίο αυτό καλύπτει την τεχνική της καλλιέργειας 76 διαφορετικών κηπευτικών ειδών, που καλλιεργούνται σε μικρές ή μεγάλες εκτάσεις σήμερα στην Ελλάδα ή θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν μελλοντικά, καθότι οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στη χώρα μας θεωρούνται κατάλληλες για τις καλλιέργειες αυτ...

Πλήρης περιγραφή

Αποθηκεύτηκε σε:
Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Ολύμπιος, Χρίστος Μ. (Συγγραφέας)
Μορφή: Βιβλίο
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: Αθήνα : Αθ. Σταμούλης, 2015
Θέματα:
LEADER 04807namaa2200289 4500
001 main_51951
003 GR-kkKDBK
005 20210101063041.0
006 a|||||r|||||||||||
008 170303s2015uuuugr#af||grb||| 001|0 gre d
020 |a 978-960-351-953-9 
040 |a GR-kkKDBK  |b gre  |d GR-kkKDBK  |e AACR2 
082 0 |a 635 
100 1 |4 aut  |a Ολύμπιος, Χρίστος Μ.  |9 21780 
245 1 2 |a Η τεχνική της καλλιέργειας των υπαίθριων κηπευτικών /  |c Χρίστος Μ. Ολύμπιος 
260 |a Αθήνα :  |b Αθ. Σταμούλης,  |c 2015 
300 |a 886 σ. :  |b εικ., πίν. ;  |c 29 εκ. 
504 |a Περιέχει βιβλιογραφία και ευρετήριο 
520 |a Το βιβλίο αυτό καλύπτει την τεχνική της καλλιέργειας 76 διαφορετικών κηπευτικών ειδών, που καλλιεργούνται σε μικρές ή μεγάλες εκτάσεις σήμερα στην Ελλάδα ή θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν μελλοντικά, καθότι οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες στη χώρα μας θεωρούνται κατάλληλες για τις καλλιέργειες αυτές. Στο βιβλίο καλύπτεται με λεπτομέρεια η τεχνική που πρέπει να ακολουθείται κατά την καλλιέργεια των διάφορων υπαίθριων κηπευτικών, ετήσιων και πολυετών, με βάση αφενός τις πιο πρόσφατες επιστημονικές πληροφορίες σχετικές με το κάθε κηπευτικό, αφετέρου την πολυετή εμπειρία του συγγραφέα στην έρευνα, στην πρακτική της καλλιέργειας και στη διδασκαλία του στο αντικείμενο των κηπευτικών καλλιεργειών. Κατά την παρουσίαση κάθε κηπευτικού αναφέρεται τόσο η διατροφική του αξία, όσο και οι επιστημονικά αποδεδειγμένες φαρμακευτικές ιδιότητες πολλών από αυτά. Η παρουσίαση, εκτός από θέματα σχετικά με τον πολλαπλασιασμό, τις καλλιεργητικές περιποιήσεις, τη συγκομιδή, την αποθήκευση, τη μεταποίηση, τους εχθρούς και ασθένειες κ.ά., εμπλουτίζεται με στοιχεία που αφορούν την ταξινόμηση, την καταγωγή, την περιγραφή των βοτανικών χαρακτηριστικών, με πίνακες στατιστικών δεδομένων έκτασης και παραγωγής, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Για την Ελλάδα παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία για την εξέλιξη της κάθε καλλιέργειας την τελευταία εικοσαετία, τις εισαγωγές και εξαγωγές των τελευταίων 10 χρόνων, τη μέση χονδρική τιμή πώλησης κατά μήνα στην Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για κάθε κηπευτικό. Πρώτιστος στόχος του βιβλίου είναι η παροχή γνώσεων στους φοιτητές των Γεωπονικών Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι. της χώρας μας, αλλά και η παροχή πρόσφατων και τεκμηριωμένων πληροφοριών στους Γεωπόνους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και στους ερευνητές που ασχολούνται με τις κηπευτικές καλλιέργειες. 
650 4 |a Κήποι  |x Καλλιέργεια  |9 62570 
650 4 |a Λαχανικά  |x Καλλιέργεια  |9 64187 
650 4 |a Λαχανοκομία  |9 67485 
700 1 |a Ολύμπιος, Χρίστος Μ.  |t Η τεχνική της καλλιέργειας των υπαίθριων κηπευτικών  |9 122099 
710 2 |4 pbl  |a Σταμούλης  |9 28561 
942 |c BK 
999 |c 55894  |d 55894 
952 |0 0  |1 0  |4 0  |6 635_000000000000000_ΟΛΥ  |7 0  |9 71883  |a KDBK  |b KDBK  |d 2017-03-03  |e Αγορά  |i 03862017  |l 2  |o 635 ΟΛΥ  |p 03862017  |q 2019-07-31  |r 2019-07-16  |s 2019-07-16  |w 2019-04-29  |y BK