Ένα καπέλο γεμάτο βροχή

Έργο πρωτοποριακό στην εποχή του (1955) και διαχρονικό στη θεματολογία του, το οποίο προκάλεσε το θεατρικό κόσμο, σπάζοντας ταμπού και προκαταλήψεις με τη ρεαλιστική και ανθρώπινη ματιά του συγγραφέα πάνω στο πρόβλημα του εθισμού στα ναρκωτικά. Ρίχνει φως πάνω στις μοιραίες επιπτώσεις του εθισμού πο...

Πλήρης περιγραφή

Αποθηκεύτηκε σε:
Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Gazzo, Michael Vincenzo, 1923-1995 (Συγγραφέας)
Άλλοι συγγραφείς: Ασημακόπουλος, Κώστας, 1936- (Διευθυντής), Αρζόγλου, Κώστας, 1947- (Ερμηνευτής), Κατράνης, Γιάννης, 1943- (Ερμηνευτής), Κρούσκα, Βέρα, 1949- (Ερμηνευτής), Δανιήλ, Πόπη (Μεταφραστής)
Μορφή: Λογισμικό Ηλ. βιβλίο
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: Αθήνα : Ραδιοτηλεόραση, 2010
Σειρά:Πολιτισμική ταινιοθήκη ΕΡΤ
Το θέατρο της Δευτέρας ; 47
Θέματα:
Περιγραφή
Περίληψη:Έργο πρωτοποριακό στην εποχή του (1955) και διαχρονικό στη θεματολογία του, το οποίο προκάλεσε το θεατρικό κόσμο, σπάζοντας ταμπού και προκαταλήψεις με τη ρεαλιστική και ανθρώπινη ματιά του συγγραφέα πάνω στο πρόβλημα του εθισμού στα ναρκωτικά. Ρίχνει φως πάνω στις μοιραίες επιπτώσεις του εθισμού που ταράζουν συθέμελα τις ανθρώπινες σχέσεις. Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ο Τζόνι, ο οποίος επιστρέφει σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη εθισμένος στα ναρκωτικά εξαιτίας της αιχμαλωσίας του σε έναν πόλεμο κάπου μακριά. Μετά από μια σύντομη αποτοξίνωση παγιδεύεται ξανά, αδυνατώντας να ενταχθεί στον ιστό μιας κοινωνίας σε κρίση, που έχει χάσει τις αξίες της και παραπαίει μέσα στη σύγχυση και το μηδενισμό. Μόνη του διέξοδος φαίνεται να είναι η οικογένειά του, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν. Εκεί θα στραφεί για να βρει τη δύναμη να αγωνιστεί και να βγει νικητής, κερδίζοντας τη χαμένη του πίστη και την ελπίδα για το μέλλον»
Περιγραφή τεκμηρίου:Ένθετο από το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση
Φυσική περιγραφή:1 digital video disk [152 λεπτ.] : ψηφιακή ; 4 3/4 in.