Μαγειρέματα 1 : η Ελλάδα στο πιάτο : 10 τρόποι που αξίζει να γνωρίσεις 43 συνταγές που θέλεις να δοκιμάσεις /

Ένας μοναδικός συνδυασμός πατριδογνωσίας και γευσιγνωσίας που ακολουθεί τα αχνάρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής. Η Μυρσίνη Λαμπράκη γυρίζει την Ελλάδα και στον 1ο από τους 2 συνολικά τόμους προτείνει 10 τόπους που αξίζει να γνωρίσουμε και 43 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσουμε. Στο πρώτο μέρ...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Λαμπράκη, Μυρσίνη, 1965 (Autor)
Korporativní autor: Σκάι
Médium: Kniha
Jazyk:Greek
Vydáno: Αθήνα : Σκάι, 2009
Edice:Σκάι βιβλίο
Témata:
Popis
Shrnutí:Ένας μοναδικός συνδυασμός πατριδογνωσίας και γευσιγνωσίας που ακολουθεί τα αχνάρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής. Η Μυρσίνη Λαμπράκη γυρίζει την Ελλάδα και στον 1ο από τους 2 συνολικά τόμους προτείνει 10 τόπους που αξίζει να γνωρίσουμε και 43 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσουμε. Στο πρώτο μέρος καθενός από τα 10 κεφάλαια η Μυρσίνη Λαμπράκη μας εισάγει στον κάθε τόπο και τα καλά κρυμμένα μυστικά του: Άνθρωποι, συνήθειες, γεύσεις, προϊόντα, παραδόσεις επαγγέλματα τέχνες υλικά που χάνονται, αλλά και κάθε δημιουργική προσπάθεια που σχετίζεται με το πιοτό, το φαγητό και τις αισθήσεις αλλά και την περιπέτεια της απόδρασης. Μαζί, προτάσεις για διαμονή, αξιοθέατα και πάνω απ' όλα προτάσεις γεύσης! Στο δεύτερο μέρος, οι καλύτερες, νοστιμότερες απλούστερες, μοναδικές, άγνωστες πρωτότυπες και σίγουρα λιγωτικές συνταγές από τον κάθε τόπο: Γεμιστές πιπεριές από το Αμύνταιο, Βλάχικα κεφτεδάκια από τα Γρεβενά, Καλαμπακιώτικο Ταβάς, Γαλατόπιτα από τον Κίσσαβο, Καγιανάς από το Λεβίδι, Κουραμπιέδες από το Μαρκόπουλο, Αγριογούρουνο από το Μπουραζάνι, Μασουρόπιτα από τα Τρίκαλα, Τηγανιά με πράσο από το Τύρναβο. Όλη η Ελλάδα μια βόλτα και ένα μεγάλο στρωμένο τραπέζι!
Fyzický popis:1902 σ. : έγχρ. εικ. ; 24 εκ.
ISBN:978-960-6845-42-0