[Το ιερόν της δόξης] ποίημα προς την Αικατερίνη Β΄. [Επιστολή προς την αυτοκρατόρισσα των Ρώσων]. [Διεργετικόν των βασιλέων]. [Έτερον διεργετικόν του βασιλέως] / [Βολταίρος]. [Ικετήρια του Γένους των Γραικών προς πάσα την χριστιανική Ευρώπη]

Сохранить в:
Библиографические подробности
Главные авторы: Voltaire, 1694-1778 (Автор), Βούλγαρις, Ευγένιος, 1716-1806 (Сомнительный автор)
Формат: Манускрипт
Язык:Greek
Опубликовано: [χ.τ.] : [χ.ό.], [18--]
Предметы:
Online-ссылка:Πρόσβαση στο ψηφιακό αρχείο
Описание
Примечание:Βιβλιογραφική αναγραφή: Σιγάλας Αντώνιος, Από την πνευματικήν ζωήν των ελληνικών κοινοτήτων. Α. Αρχεία και Βιβλιοθήκηι Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη 1939, σελ.50, Χ113.
Γραφή: Δεξιοκλινής, μικρομεγεθής, αραιή, με κάθετα επιμήκη γράμματα, επιμελημένη, με συντομογραφίες.
Δερματόδετο ξύλινες με πινακίδες.
Κατάσταση: Καλή
Το χειρόγραφο περιέχει κείμενα που απευθύνονται στην Αικατερίνη ΙΙ της Ρωσίας και έχουν σκοπό την ενίσχυση του ελληνικού επαναστατικού αγώνα. Τα κείμενα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Το χειρόγραφο περιέχει όμορφα πρωτογράμματα καθώς και επίτιτλα διακοσμημένα με ανθικά και γεωμετρικά μοτίβα.
Χ116, Πλήρες, Χαρτί με υδατόσημα. Αρίθμηση: α) Αρίθμηση από τον ίδιο το γραφέα, φ. ΙV + σελ. 1-101 β) φ. (1 -3ν λευκές) + (4) + (4ν λευκή) + IV + 1-101 + (102-10) + πφ. (Ι -ΙΙΙ)