Αλληλογραφία και αιτήσεις (1945)
Περιλαμβάνονται χειρόγραφες αιτήσεις, αναφορές, ανοικτές επιστολές και υπομνήματα. Επίσης, περιέχονται, χειρόγραφες διαμαρτυρίες διαφόρων κοινοτήτων και συνοικισμών ιδιωτών προς τον Γενικό Διοικητή της Δυτικής Μακεδονίας του έτους 1945.