Κληροδότημα Αλέξανδρου και Παύλου Χαρίση (Χαρίσειο Κληροδότημα)
Περιέχει αλληλογραφία διαφόρων σχετικά με το Χαρίσειο κληροδότημα.Αντίγραφα διαθήκης και Κωδίκελου του Αλέξανδρου Χαρίση εκ του ουγγρικού πρωτότυπου (αντίγραφο μεταφρασμένο και στα ελληνικά). Αντίγραφα Διαθήκης στα ουγγρικά (εκ του ουγγρικού πρωτότυπου) του Παύλου Χαρίση (αντίγραφο μεταφρασμένο και στα ελληνικά).Έγγραφα του Ελληνικού Προξενείου της Τεργέστης, της Ελληνικής Πρεσβείας Βιέννης, της Ελληνικής Βασιλικής Πρεσβείας Κωνσταντινουπόλεως, της Καισαροβασιλικής Πρεσβείας Αυστρίας-Ουγγαρίας αναφορικά με το Χαρίσειο κληροδότημα.Έγγραφα (κυρίως αντίγραφα) του Υπουργείου των Εξωτερικών Ελλάδας προς την Ελληνική Πρεσβεία Κωνσταντινούπολης, Βιέννης, Μητροπολίτη Κοζάνης, Δήμαρχο Κοζάνης, Υπουργείο Γεωργίας-Τμήμα Κληροδοτημάτων.Αντίγραφο υπομνήματος του Κων/νου Τσιτσιλίκη Δικηγόρου, ως ειδικού πληρεξούσιου του Δήμου και του Μητροπολίτου Κοζάνης προς την Ελληνική Πρεσβεία της Βιέννης.Έγγραφα Νομαρχίας Κοζάνης σχετικά με Χαρίσειο κληροδότημα και Γεωργική Σχολή.Έγγραφα της επιτροπής αποκαταστάσεως προσφύγων, Γενικής Διεύθυνσης Εποικισμού Μακεδονίας, Ενώσεως των Δήμων της Ελλάδας σχετικά με τη Χαρίσειο Γεωργική Σχολή.Αντίγραφα πρακτικών συνεδριάσεων Εφορείας-Αντιπροσωπίας Κοζάνης, σχετικά με το Χαρίσειο κληροδότημα.