Αλληλογραφία Δήμου- Στρατολογίας
Περιλαμβάνεται εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία που αφορά τον Δήμο Κοζάνης, τη Νομαρχία και τη Στρατολογία. Πιο συγκεκριμένα, περιέχονται χειρόγραφα και δακτυλογραφημένα έγγραφα, κοινοποιήσεις: 1)διαταγών 2)γνωματεύσεων, 3)λόγων, 4)τηλεγραφημάτων, 5)προληπτικών μέτρων, πίνακες από το μητρώο αρρένων και αναφορές των ετών 1917-1947.