Προσωπική Εργασία - Αναγκαστική Εργασία
Ονομαστικές καταστάσεις κατοίκων Κοζάνης που κλήθηκαν σε προσωπική εργασία. Προσκλήσεις - ανακοινώσεις από το δήμο Κοζάνης για να παρουσιαστούν κάτοικοι για προσωπική εργασία ύστερα από εντολή του γερμανικού φρουραρχείου και του διοικητή των S.S με την προειδοποίηση ότι όσοι δεν παρευρεθούν στο κάλεσμα θα τιμωρηθούν. Καταστάσεις για προσωπική εργασία εξ αντιτίμου. Αποδεικτικά παραλαβής χρηματικών τίτλων. Αιτήσεις και ονομαστικές καταστάσεις ατόμων προς απαλλαγή από την προσωπική εργασία. Απαντήσεις από το γερμανικό φρουραρχείο της Κοζάνης στις αιτήσεις απαλλαγής από την υποχρέωση εργασίας.Τα περισσότερα είναι γραμμένα στις πίσω όψεις παλαιότερων εγγράφων.