Φιρμάνι χορήγησης άδειας για την επισκευή και επέκταση της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας της μονής Ιλαρίωνα
Κων/πολη, 16 - 24 Ιουλίου 1865Προς τον βαλή του εγιαλετιού Rumili, τους ναΐπη και μουφτή του καζά Τσαρσαμπά, και τους προκρίτους της περιοχήςΠεριεχόμενα : Φιρμάνι με το οποίο χορηγείται άδεια για την επισκευή και επέκταση της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας της μονής Ιλαρίωναverso: (Προς τον βαλή της Rumili, τους ναΐπη και μουφτή του καζά Τσαρσαμπά , και άλλους) / Φερμάνη δια την εκκλησίαν του Μοναστηρίου Ιλαριού 1865 : οκτώμβ. 26 Κασαπάς Τζαρσαμπάς ((Σαλακίδης, 2004, σ. 258)Μετάφραση του εγγράφου 26 είναι διαθέσιμη στις σελίδες 100-101 του βιβλίου του Γεώργιου Σαλακίδη'' Τα Σουλτανικά Έγγραφα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Κοζάνης (1721-1909)"