Έγγραφα Γενικής Διευθύνσεως Δυτικής Μακεδονίας 1945-1947
Ονομαστική κατάσταση απόρων κατοίκων κοινότητας Αυγερής (1945). Ψηφίσματα διαμαρτυρίας το 1945 για την αναγνώριση από του Συμμάχους της αλβανικής κυβέρνησης του Ενβέρ Χότζα (ή Εμβέρ Χότζα - Enver Hoxha). Έγγραφα σχετικά με τις προσκοπικές κατασκηνώσεις (1945-1946). Αλληλογραφία με εφημερίδες και άλλα έγγραφα σχετικά με τον Τύπο. Καταστάσεις πυρποληθέντων ή λεηλατηθέντων χωριών στην κατοχή. Διοικητικά έγγραφα (1945-1946). Πίνακες με τα σχολεία και τα διδακτήρια που έχουν υποστεί ζημιές, πίνακες με το προσωπικό των σχολείων, αιτήσεις, εκθέσεις, αναφορές και άλλα έγγραφα σχετικά με εκπαιδευτικά θέματα (1946-1947).