Ναούμ Κωνσταντινίδης
Περιλαμβάνει φάκελο με κείμενο του Γ. Λυριτζή για τη 29η Μαΐου 1453 δημοσιευμένο στην εφημερίδα της Κοζάνης, ανάτυπα από το περιοδικό "Ελιμειακά" με τίτλο "Παιδικές αναμνήσεις από τα χρόνια του Μακεδονικού αγώνα (1985)" και τις διορθώσεις του ανατύπου και βιβλιοκρισία εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και ευχαριστήρια επιστολή μετά κρίσεων.