Παιδικές αναμνήσεις από τα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα (1985)
Χειρόγραφο κείμενο του Γεωργίου Λυριτζή για την 29η Μαίου 1453, το οποίο δημοσιεύθηκε στην <<Δυτική Μακεδονία>> 26Μαίου 1978. Περιέχει λίστα με ονόματα που έχει στείλει αντίτυπα βιβλίων για δωρεές. Ευχαριστήρια κάρτα από τον Κωνσταντίνο Διαμαντή τέως διευθυντή γενικών αρχείων του κράτους.12 Μαίου 1987 τον ευχαριστεί για το δημοσίευμα του άρθρου για τον Μακεδονικό Αγώνα στην <<Δυτική Μακεδονία>>. Κείμενο για τον Ναούμ Κωνσταντινίδη (1835-1901) δημοσιευμένο στην <<Ηπειρωτική Εστία>> τ.420, Απρίλιος -Ιούνιος 1987. Στην εφημερίδα <<Παλμός>> τον Δεκέμβριο 1986 υπάρχει άρθρο του Λυριτζή με τίτλο ́ ́Παιδικές αναμνήσεις από τα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα. Ευχετήρια επιστολή του Παναγιώτη Μπέση προς το Λυριτζή για το βιβλίο που του έστειλε ο δεύτερος με τίτλο <<Παιδικές αναμνήσεις από τα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα.>> Εικόνα με τις 2 όψεις του εξωφύλλου του σχολικού μαθητικού <<τετραδίου του Παύλου Μελλά>>.Προσωπικές διορθώσεις και συμπληρώσειςΠεριλαμβάνει φάκελο με κείμενο του Γ. Λυριτζή για τη 29η Μαΐου 1453 δημοσιευμένο στην εφημερίδα της Κοζάνης, ανάτυπα από το περιοδικό "Ελιμειακά" με τίτλο "Παιδικές αναμνήσεις από τα χρόνια του Μακεδονικού αγώνα (1985)" και τις διορθώσεις του ανατύπου και βιβλιοκρισία εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και ευχαριστήρια επιστολή μετά κρίσεων.