Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά: έθιμα και όλα τα συναφή.
Περιλαμβάνει αποκόμματα εφημερίδων και προσωπικές σημειώσεις που αφορούν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Συγκεκριμένα αναφορά σε έθιμα όπως τα κάλαντα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δημοτικά τραγούδια, το στολισμό χριστουγεννιάτικου δένδρου ως έθιμο, το άστρο της γεννήσεως, για τους τρεις μάγοι και τεχνητά σπήλαια και τη φάτνη, τους κληρικούς και τη βασιλόπιττα.