Μακεδονικός Αγώνας - Μακεδονομάχοι (1983)
Αποκόμματα και φωτοαντίγραφα της εφημερίδας "Μακεδονία" όπου δημοσίευσε σε συνέχειες στη στήλη με το όνομα ο "Μακεδονικός Αγώνας" διάφορες ιστορίες από γεγονότα εκείνης της περιόδου. Κάποια από τα ονόματα Μακεδονομάχων που αναφέρονται είναι:Ο Αθανάσιος Χατζόπουλος ή Χατζής, γνωστός ως καπετάν Μακρής (1876 - 1936)Ο Σαράντος Αγαπηνός, γνωστός με το ψευδώνυμο Τέλλος Άγρας (1880 - 1907)Ο Παύλος Μελάς (1870 - 1904), η Ευτέρπη Ουζούνη γνωστή ως καπετάνισσα Ζήσαινα και πολλοί άλλοι.