Πληροφορίες σχετικά με την Σαμαρίνα
Αποκόμματα εφημερίδων, φωτογραφίες, φωτοαντίγραφα, αλληλογραφία και χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με την ίδρυση, την εγκατάσταση, τη γεωγραφία και τις παροχές που παρείχε η Σαμαρίνα ως τόπος. Επίσης, αναφέρονται χαρακτηριστικά του χαρακτήρα, της εθνικής συνείδησης και της πίστης των Σαμαριναίων. Παράλληλα, αναφέρονται οι νομαδικές τους μετακινήσεις και η εξέλιξη τους στους εργασιακούς τομείς. Ακόμα, αναφέρονται περιοχές και γνωστές προσωπικότητες που είχαν σημαντικό ρόλο για την ιστορία της Σαμαρίνας.