Η εκπαίδευση και ο ρόλος της εκκλησίας στη Σαμαρίνα
Αποκόμματα εφημερίδων και χειρόγραφες σημειώσεις με παραπομπές σχετικά με ήθη και έθιμα στη Σαλαμίνα, την ιστορική εκκλησία της Μεγάλης Παναγίας, το πανηγύρι που γινόταν προς τιμήν της και το νυφοπάζαρο. Επίσης, περιέχονται πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της Σαλαμίνας μέσω ενός χειρογράφου και ο ρόλος του παλαιού σχολείου απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας.