Οι Βλάχοι της Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Ηπείρου.
Περιλαμβάνει χειρόγραφο αντίγραφο του Αθανασίου Χρυσοχόου για τον διαχωρισμό των Βλάχων της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, για την ιστορία και τη γλώσσα τους, τον τόπο που κατοικούσαν και την εθνική τους συνείδηση, για το αν η συσχέτιση των Ελλήνων Βλάχων με τους Ρουμάνους είναι έγκυρη, και για τις κουτσοβλάχικες κοινότητες.