Ο πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας κατά τον 18o αιώνα. (1957)
Περιλαμβάνει επιφυλλίδα της εφημερίδας "Δυτική Μακεδονία" με άρθρο για τον πολιτισμό της Δυτικής Μακεδονίας κατά τον 18o αιώνα, τα αρχοντικά, την παιδεία, την εκκλησία του Αγ.Νικολάου στην πόλη της Κοζάνης, καθώς και για τα καραβάνια, ποιος ήταν ο ρόλος τους, και ο εκμηδενισμός τους στη Δυτική Μακεδονία.