Ο αγώνας της ανεξαρτησίας και οι Βόρειοι Έλληνες. (1954)
Περιλαμβάνει αποκόμματα της εφημερίδας "Ελληνικός Βορράς" για τον αγώνα ανεξαρτησίας και τους Βόρειους Έλληνες, την ιστορία του και από που ξεκινάει, τη δράση των Μακεδόνων αγωνιστών.