Ο επιτάφιος της Παναγίας (1979)
Ο Επιτάφιος της Παναγίας κείμενο του Λυριτζή στην εφημερίδα <<Δυτική Μακεδονία>> σε τέσσερις συνεχείες της ημερομηνίες 9, 16,23,30 Αυγούστου 1979 όπου γράφει για τον 15 Αύγουστο. Στο περιοδικό <<Ελληνική Δημιουργία>> τομ. 10 (1952) κείμενο του Ανδρέα Νομικού με τίτλο ́ ́Ο τάφος της Παναγίας ́ ́ που περιγράφει το έθιμο με τον επιτάφιο για την Παναγία που στολίζουν και ετοιμάζουν σαν αυτό της Μεγάλης Παρασκευής.