Ιστορική μελέτη (1821-1897)-Εθνική εταιρεία.
Περιλαμβάνει αλληλογραφία του Γ.Λυριτζή με τον κ.Βακαλόπουλο και φωτοαντίγραφο από την ιστορική μελέτη του 1821-1897 σχετικά με την Εθνική Εταιρεία και τον πόλεμο του 1897.