Βλάχοι : εθνικοί αγώνες-γλώσσα-εθνικοί ευεργέτες (1979)
Περιλαμβάνει χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με τους Βλάχους, την ιστορία τους και τη νοοτροπία, παραπομπές σε βιβλία, για τους ευεργέτες τους, αναφορά στους κουτσόβλαχους και τη ζωή τους, για τη γλώσσα τους και τους εθνικούς αγώνες.Οι Βλάχοι έδιναν στα παιδιά τους ονόματα αρχαία.