Κυκλοφορία ελληνικών βιβλίων στην Τουρκοκρατία.
Περιλαμβάνει φωτοαντίγραφο από το περιοδικό "Μακεδονική Ζωή"(1980) με θέμα την έκδοση βιβλίων για την προσπάθεια αφύπνισης του έθνους, αναφορά στον τρόπο που κυκλοφορούσαν τα βιβλία στην περίοδο της σκλαβιάς, με μεγαλύτερο "bestseller" τη φυλλάδα του Μ.Αλεξάνδρου, φωτοαντίγραφο με αναφορά στον Λέων Μελά(1812-1879) και τον αδερφό του Μιχ.Μελά με το βιβλίο του "Ο Γεροστάθης", ένα από τα ιδεώδη αναγνώσματα της εποχής, προσωπικές του σημειώσεις για την άντληση πληροφοριών από παλαιά βιβλία.