Μακεδονικός αγώνας και θυσίες οπλαρχηγών.
Έντυπα, φωτοαντίγραφα, αποκόμματα εφημερίδων, χειρόγραφες και δακτυλογραφημένες σημειώσεις σχετικά με διάφορα θέματα του Μακεδονικού αγώνος και με τους παρακάτω οπλαρχηγούς : Δημήτριος Νταλίπης - Γεώργιος Μανθόπουλος - Επίσκοπος Κίτρου Νικόλαος. Επίσης, περιέχονται προσωπικές επισημάνσεις με παραπομπές σε πηγές.