Μακεδονομάχοι και Επανάσταση
Περιλαμβάνει χειρόγραφες σημειώσεις και αποκόμματα εφημερίδων για τον πόλεμο του 1897 και τη σύμπραξη των Μακεδόνων ανταρτών στον πόλεμο, την εισβολή τους στη Μακεδονία μετά τον πόλεμο του 1897.Περιλαμβάνει αποκόμματα του περιοδικού "Μακεδονική Ζωή" για το βίο και την πολεμική ζωή του καπετάν Λίτσα (Αντώνη Βλαχάκη), για τη μάχη στο Καστανόφυτο, απόκομμα με αναφορά στα ονόματα των πεσόντων στα Καστανοχώρια, και τα χωριά που βοήθησαν στον Μακεδονικό αγώνα